Møt våre medlemmer.

 

Frem mot sommeren vil vi prate med et utvalg medlemmer om hvorfor de mener bildeling er en god løsning på hverdagens transportbehov.

Førstemann ut er Pål Strand Larsen, som har vært medlem siden 2012.

«Jeg fant ut om Dele, eller Bildeleringen, gjennom en artikkel i avisen for omtrent 10 år tilbake, og har vært medlem siden. Jeg har heletiden vært fornøyd med tilbudet, men mye utvikling har jo skjedd på 10 år. Før var det jo kjørelogger på papir som måtte fylles ut etter hver tur, og bilnøklene var plassert rundt i nøkkelrør. I dag er jo alt mye enklere med bedre teknologi».

For Strand Larsen handler det ikke bare om at det fint å slippe alt styret som det medfører å eie egen bil, eller at det er billigere enn privatbil.

«Det handler i like stor grad om idealisme og det å støtte et konsept som jeg har tro på. Jeg er en person som engasjerer meg blant annet i miljøsaken og i byutvikling, og da er dette med bildeling en ting som jeg ser fører til en positiv utvikling på flere områder».

 

Det er ikke alltid det oppleves som enkelt å for eksempel bruke Dele-bil når man skal ha med seg barn på tur. Bilen må hentes, og barneseter må tas inn og ut for hver tur. Likevel har Pål aldri vurdert å kjøpe egen bil fordi det er mer komfortabelt.

«For meg er dette et personlig valg, fordi bildeling er et konsept for fremtiden som jeg har tro på», påpeker Strand Larsen. «I tillegg tvinger det meg til å være mer fysisk aktiv, og jeg ser at jeg både går og sykler mer enn jeg ville gjort om jeg hadde privatbilen stående parkert i nærheten til enhver tid. I et folkehelseperspektiv mener jeg man i større grad burde tvinge folk over på bedre mobilitetsløsninger gjennom strengere reguleringer og selvsagt bedre tilrettelegging. For hver kilometer en person går til forts, så spares samfunnet for 20 kr. Det tilsvarende for sykling er 5 kilometer».