Dele logo Book bilMedlemskap Privat Bedrift Medlemsservice FAQ Priser Om Dele Aktuelt Kontakt Medlemskap FAQ Priser Om Dele Aktuelt Kontakt Siste innlegg Godt nytt for elbilbrukere og langturkjørere. 15.12.2023 Vervekampanje i oktober 28.09.2023 «Det handler om idealisme» 27.03.2023 Hjelp hele døgnet 14.03.2023 Sommermusikken i Bergen kjører Dele-biler 08.06.2022 Hvorfor eie når du kan Dele?Et medlemskap […]

Bergen kåret til verdens tredje beste bildelingsby

Bergen var blant de fem finalistene i Carsharing City Awards 2020 i kategorien for byer med færre enn én million innbyggere.

Da resultatene ble kunngjort endte Bergen på tredje plass. Vinneren ble den belgiske byen Gent.

Juryen fremhevet kommunens tilrettelgging for reserverte plasser for bildeling og opprettelse av mobilpunkt med ladeplasser for Bildeleringens el-biler som viktige tiltak for å bidra til gode forhold vilkår for bildeling.

«Bergen kommune satser hardt på å gjøre det enkelt for folk å velge miljøvennlige transportløsninger.  En del av dette er å legge til rette for at folk ikke ser et behov for å eie sin egen bil. Det gjør vi blant annet gjennom å reservere stadig flere parkeringsplasser for bildelingsordninger», sier Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og byutvikling på kommunens nettside.

Bildelringen er med sine mer enn  4500 registrerte  brukere, Bergens desidert største bildelingsaktør. Vi har i dag mer enn 40 av våre over 200 biler plassert på kommunale plasser reservert for bildeling. Reserverte plasser gjør det enklere å dele bil , og tilgang til ladeplasser bidrar til at vi kan øke andelen av el-biler .

Vi gratulerer kommunen med den fortjente prisen og håper den blir en videre inspirasjon for å ytterligere tilrettelegge for bildeling. Kanskje man skal strekke seg mot førsteplassen til neste kåring?